Меню
Головна
Круїзи
Круїзні компанії
Напрямки
Авіаквитки
Тури
Регионы
Новини
Візи
Інформація
Агентам
Туристам
Про нас
Контакти
Акції та знижки
UKR
|
RUS
|
ENG
UKR
RUS
ENG
+38 044 337 82 01
+38 093 653 05 53
+38 066 653 05 53
+38 097 653 05 53

Підписка на розсилку

  Акції | ТОП Круїзи | Знижки

Головна > Новини > Кращі пляжі Туреччини!
Кращі пляжі Туреччини!05.05.2021 14:06
При виборі готелю або навіть регіону для відпочинку в Туреччині, одну з найважливіших ролей займає пляж. Думаю, ви не будете з цим сперечатися ...
 
Залежно від розташування курорту пляжі Туреччини можуть бути різних видів:
 
- галькові;
- піщані;
- з плит;
- комбіновані: галькові + піщані;
- комбіновані: плити з насипом піску.
 
Сезон відпочинку в Туреччині почався і знову постало питання про те, де ж кращі пляжі в Туреччині? А ця країна дуже велика і багатогранна, з безліччю курортів і різноманітністю природи. Чого вартий берегова лінія Туреччини в 7168 км., Де розташовано безліч пляжів!
 
Спеціально для вас ми зробили підбірку з описом найкращих пляжів Туреччини на думку провідних експертів і ресурсів.
 
* Пляжі розташовані не за рейтингом. Ви можете розставити свою градацію від кращого до гіршого і написати свою думку в коментарях!
 
Пляж Іліджа (Ilıca), Чешме


 
Довжина: близько 2 км.
Вид: комбінований (галька + пісок)
Найближчий аеропорт: Аеропорт Ізміра імені Аднана Мендерес (Adnan Menderes Havalimanı) - 100 км.
Пляж розташований біля відомого термального курорту міста Чешме. Покритий білосніжним піском він є одним з найкращих для відпочинку з дітьми. Якщо планується відпочинок в Туреччині з дітьми, кращого місця годі й шукати! Тут практично на 100 метрів пролягла мілину на воді, тому можна не боятися, і спокійно відпускати дітей до води.
 
Пляж Ізтузу (Iztuzu), Дальян


 
Довжина: 4,5 км.
Вид: комбінований (галька + пісок)
Найближчий аеропорт: Аеропорт Даламан (Dalaman Havalimanı) - 26,5 км.
Пляж розташований між Середземним морем і дельтою річки Дальян, що робить його унікальним природним місцем. Пляж Ізтузу одне з найзнаменитіших у світі місць гніздування черепах Карета Карета. Саме з цієї причини тут немає готелів, а природа зберегла свій первозданний вигляд.
Черепах приваблює сюди не тільки м'який пісок, а й солене озеро, яке утворилося через унікального розташування. У ньому і проживають черепахи нездатні долати великі відстані. Вони живуть тут постійно, а місцеві жителі підгодовують їх.
Також недалеко від цього місця розташовані руїни стародавнього міста Каунос, в якому збереглися гробниці Лікійських царів (IV століття до нашої ери).
 
Пляж Ічмелер (İçmeler), Мармарис


Довжина: 2 км.
Вид: піщаний
Найближчий аеропорт: Аеропорт Даламан (Dalaman Havalimanı) - 104 км.
Один з найпопулярніших пляжів не тільки серед дайверів і туристів, а й місцевого населення. Розташований всього в годині ходьби від знаменитого міста-курорту Мармарис. Унікальний мікроклімат створюють гори, які закривають пляж з трьох сторін, а також безліч дерев і іншої зелені.
Пляж Ічмелер знаходиться в спокійній бухті з чистісінькою бірюзовою водою. Також тут є підводна печера, яку облюбували дайвери, адже тут можна зустріти: восьминогів, омарів. Черепах і інших підводних мешканців.
Також від пляжу відправляються пороми на о. Родос, який знаходиться в 50 км від нього.
 
Пляж Чалиш (Çalış), Чалиш, Фетхіє


 
Довжина: 5 км.
Вид: комбінований (галька + пісок). Переважно пісок.
Найближчий аеропорт: Аеропорт Даламан (Dalaman Havalimanı) - 43 км.
Розташований безпосередньо в місті Фетхіє, що дає йому велику перевагу перед іншими пляжами в обширній інфраструктурі. До ваших послуг безліч атракціонів, барів, ресторанів та інших сервісів. Але це ні в якому разі не впливає на чистоту пляжу адже на узбережжі немає портів.
Пляж Чалиш вважається одним з найчистіших і облаштованих.
 
Пляж Кабак, Фетхіє


 
Довжина: 200 м. (Ширина 20-30 м.)
Вид: комбінований (галька + пісок).
Найближчий аеропорт: Аеропорт Даламан (Dalaman Havalimanı) - 78 км.
По дорозі на південь від міста Олюденіз (приблизно в 25 км.) Знаходиться село Кабак. Більшість прибережної зони займають гори потопають у зелені. Але є невеликі місця, де утворилися бухти з пляжами. Одним з таких і є пляж Кабак.
У 30 хвилинах ходьби від села Кабак знаходиться крута стежка, яка і веде до однойменного пляжу. Спуск буде не найлегшим, тому не забудьте про зручне взуття.
Пляж дуже сподобається любителям спокійного відпочинку і гарної природи. Як правило, туристів тут мало, а відпочивають тільки місцеві жителі. Атмосфера тут чітко спокійна, і люди приходять сюди в основному, щоб оцінити природну красу й мирне життя тишу. Є кілька затінених місць, де можна сховатися від сонця з соком або пивом в одному з пляжних барів. В іншому тільки ви, Середземне море і кілька черепах складуть вам компанію.
 
Пляж Капуташ (Kaputaş), Каш


 
Довжина: 200 м. (Ширина 30 м.)
Вид: гальковий
Найближчий аеропорт: Аеропорт Даламан (Dalaman Havalimanı) - 128 км.
 
Пляж Капуташ розташований недалеко від прибережної дороги між Кашем і калкану, під двома скелями, в гирлі каньйону Капутас.
Щоб дістатися до нього, вам потрібно спуститися по сходах з 187 ступенів. Не тільки пляж, але і зачаровують види того варті.
Капуташ вважається одним з найкрасивіших пляжів Туреччини, що підтверджують численні позитивні відгуки і популярність пляжу як серед місцевих жителів, так і серед туристів. Тут досить пологий вхід, тому в бухті люблять відпочивати як пари, так і сім'ї з дітьми.
Незважаючи на своє розташування і складність спуску до пляжу, він є досить жвавим. Тут не буде можливості усамітнитися ... Але, з іншого боку, така кількість відпочиваючих дозволяє здійснювати роботу місцевого бару, де ви завжди можете придбати прохолодні напої.
 
Пляж Блакитна лагуна (Blue Lagoon, Oludeniz), Олуденіз


 
Довжина: 500 м.
Вид: комбінований (галька + пісок).
Найближчий аеропорт: Аеропорт Даламан (Dalaman Havalimanı) - 65 км.
Блакитна лагуна в містечку Олюденіз, найвідоміший пляж всій Туреччині, і на це є вагомі підстави. Унікальна природа бухти, красиві пейзажі, білосніжні пляжі, а також близькість до курортного міста Фетхіє зробили це місце самим відвідуваним і фотографованим. А з розвитком соціальних мереж, фото цього місця розійшлися по всьому інтернету.
Ця широка бухта розташована на стику Егейського і Середземного моря, в охоронюваному природному парку біля гір Бабадаг. Це місце підійде для всіх! Особливо його люблять сім'ї з дітьми через мілководдя де так люблять гратися діти.
До початку 80-х блакитна лагуна була досить прихованої перлиною, відомою тільки хіпі і туристам. У наші дні він добре розвинений з барами, ресторанами та безліччю заходів.
Серед розваг, особливою популярністю користуються польоти на параплані і серфінг. Обов'язково рекомендуємо спуститися на параплані з гори Бабадак (1960 м.). Ви побачите не тільки всю красу лагуни, але навіть острів Родос далеко в море. Якщо ви новачок, то зможете полетіти тандемом з інструктором. Вартість польоту від 50 usd (торг доречний). На гору туристів возять на джипі. Тривалість поїздки близько 45 хвилин, а вартість - 10 usd.
 
Пляж Чірали (Çiralı), Чірали, Кемер


 
Довжина: 3 км
Вид: гальковий
Найближчий аеропорт: Аеропорт Анталії, Antalya Havaalanı Dış Hatlar - 95 км.
Всього в 40 км. від Кемера, посеред Таврських гір, вас чекає найкрасивіший і відокремлений пляж цього регіону. Дно чисте, без каменів, але глибина наростає різко (зверніть на це увагу).
Крім кристально-чистої води тут розташовані, звідси рукою подати до античного Олимпоса і до полум'яної гори Янарташ.
Від місцевих готелів і прибережних ресторанів тут виставлені лежаки і парасольки. Лежак ресторану можна зайняти, заплативши або зробивши будь-якої замовлення. Роздягалень, душових, туалетів на самому пляжі немає. Туалети і душ з прісною водою також можна знайти в ресторанах. На березі працює рятувальна служба (з середини травня до початку жовтня). Попри те, що курорт вважається недорогим, ціни в прибережних ресторанах можна порівняти з цінами в більш популярних туристичних місцях.
 
Пляж Патара (Patara), Патара


 
Довжина: до 10 км. (Ширина до 1 км.)!
Вид: піщаний
Найближчий аеропорт: Аеропорт Даламан (Dalaman Havalimanı) - 116 км.
Безумовно Патара не залишить нікого байдужим. Безкраї простори піщаного пляжу, пологий вхід і найчистіше море роблять його унікальним. Через велику площі і розташування можна знайти місця без інших відпочиваючих на кілька сотень метрів. На жаль, фото не передають всю красу цього місця. Його потрібно обов'язково відвідати і не один раз.
Поблизу пляжу розташований однойменний стародавнє місто Патара з безліччю добре збережених пам'яток.
ВАЖЛИВО: вхід на пляж платний. Щоб туди потрапити, треба заплатити 40 лір за Мультіпасс на 10 відвідувань. Також на пляжі немає дерев, тому обов'язково візьміть пляжну парасольку.
Через велику площі пляжу і досить малу кількість відпочиваючих, вся інфраструктура пляжу зосереджена в одному місці.
 
Пляж Аланья (Konyaaltı), Анталія


 
Довжина: близько 7 км.
Вид: дрібногалечний
Найближчий аеропорт: Аеропорт Анталія (Antalya Havalimanı) - 23 км
Один з кращих пляжів Анталії, якому присвоєно «Блакитний прапор». Він починається від знаменитого парку розваг «Біч Парк» (Beach Park) і тягнеться до селища Бельдібі. Пляж Аланья муніципальний і безкоштовний, але є платні послуги, такі як оренда шезлонга і парасольки. Для гостей готелів, розташованих на березі, є окремі власні обладнані ділянки пляжу. Деякі готелі не мають прямого виходу до моря, тому організовують для своїх гостей безкоштовний шатл-бас, який возить їх на пляж і назад. Користування пляжним обладнанням в даному випадку - згідно з концепцією готелю.
 
Пляж Мермерлі, Анталія



Довжина: до 100 м.
Вид: гальковий (кам'яний)
Найближчий аеропорт: Аеропорт Анталія (Antalya Havalimanı) - 14 км
Мермерлі - один з найстаріших пляжів міста. Розташований в пішої доступності від історичного центру міста. Невеликий кам'яний пляж з понтонами має як плюси, так і мінуси. Через своїх природних особливостей не підходить для відпочинку з маленькими дітьми. Також вхід на пляж платний - 17 лір. Мальовниче місце, де поєднується краса моря і природних ландшафтів. А місце розташування, кристально-чиста вода і історична значимість роблять його одним з найбільш знаменитих пляжів Анталії.
 
Долина метеликів, Олюденіз


 
Довжина: близько 200 м.
Вид: гальковий
Найближчий аеропорт: Аеропорт Даламан (Dalaman Havalimanı) - 69 км.
Долиною метеликів називають невеликий і дуже мальовничий, що виходить до моря каньйон. Пляж не обладнаний парасольками і лежаками, в сезон тут відкритий кемпінг і кілька кафе. Особливість даного місця - неймовірної краси гори каньйону і бірюзове море. Відвідування даного пляжу іноді входить в програми екскурсій на яхтах.
Дістатися до пляжу можливо тільки на катері. В рамках екскурсійної програми або рейсовому катері за 5 USD в обидві сторони.
ВАЖЛИВО: Через велику кількість туристів і приходять яхт, купатися тут не комфортно і небезпечно. Тому рекомендуємо їхати в Долину метеликів тільки в рамках ознайомчої екскурсії для того щоб побачити його красу і зробити кілька найяскравіших фото.
 
Мунлайт - Кемера.


 
Довжина: 500 м
Вид: дрібна галька + пісок, вхід пологий.
Найближчий аеропорт: Аеропорт Анталія (Antalya Havalimanı) - 14 км
Пісок на березі, розташований поруч парк і різноманітність розваг - це те, що виділяє даний Мунлайт серед інших пляжів Кемера. Зверніть увагу, що він дуже багатолюдний в сезон з травня по жовтень.
Користування лежаками платне, але з деякими застереженнями. Пляжної інфраструктурою безкоштовно користуються відвідувачі кафе і постояльці готелів, які встановили на березі свої шезлонги. За вхід в роздягальні, туалети, душові платити не потрібно.

Найактуальніші новини у туризмі:



 
     
Консультація з приводу будь-яких питань:
 
+38 044 337 84 01
+38 093 653 05 53
+38 066 653 05 53
+38 097 653 05 53
Email: info@4gates.com.ua

 


 

Директор Фор Гейтс Україна

Микола Плохотнюк
Поділитися:
Інші новини:
23.04.2024 20:57
Влада Венеції ввела обов`язковий збір за відвідування міста!
11.04.2024 21:16
Компанія провела церемонію різки сталі для свого третього корабля світового класу!
08.04.2024 21:59
Regent Seven Seas Cruises підняла планку розкоші на новий рівень зі своїми ексклюзивними каютами на кораблі Seven Seas Splendor.
Коментарі
Залиште свій коментар
Коментувати