Меню
Головна
Круїзи
Круїзні компанії
Напрямки
Авіаквитки
Тури
Регионы
Новини
Візи
Інформація
Агентам
Туристам
Про нас
Контакти
Акції та знижки
UKR
|
RUS
|
ENG
UKR
RUS
ENG
+38 044 337 82 01
+38 093 653 05 53
+38 066 653 05 53
+38 097 653 05 53

Підписка на розсилку

  Акції | ТОП Круїзи | Знижки

Головна > Новини > Дивовижні факти про круїзи!
Дивовижні факти про круїзи!01.05.2020 10:05
Не дивлячись на те, чи надаєте ви перевагу відпочинку на суші чи на морі, ви напевно погодитеся, що круїзний відпочинок дійсно вражає: від розмірів лайнерів до того, як багато людей відправляються в круїз щороку (близько 20 мільйонів). Круїзні лайнери є серйозним сучасним курортом. І незалежно від того, наскільки ви досвідчений круїзер, безумовно існують факти, про які ви можете не знати.


 

1. Перший круїзний корабель

Prinzessin Victoria Luise, німецький пасажирський лайнер трансатлантичного судноплавного підприємства Hamburg-America Line, був першим офіційним круїзним лайнером, який відправився у плавання влітку 1900 року. Незважаючи на те, що за своїми розмірами він більше був схожий на приватну яхту, ніж на будь-який сучасний лайнер, Prinzessin Victoria Luise був революційним у своїй ідеї, і пасажири могли насолоджуватися розкішшю і захоплюючими краєвидами одночасно.

 

2. Корова на борту

Протягом 1840-х лайнер Britannia (Cunard) брав корову на борт, щоб забезпечити всіх своїх гостей свіжим молоком. У той час це могло здатися новаторською ідеєю, але в наш час - це більше ніж вражаюче.
 

3. Три рази навколо світу за 365 днів

Щороку середньостатистичний круїзний лайнер долає відстань близько 135 000 км. Це означає, що вони можуть подорожувати по світу близько трьох з половиною разі або пройти більше третини шляху до Місяця.
 

4. Титанік ІІ

Австралійський мільйонер Клайв Палмер оголосив про свій проект по створенню круїзного лайнера - точної копії Титаніка. Бізнесмен заявив, що корабель буде готовий відправитися в 2022 році. Сподіваємося, його не спіткає та ж доля, що і попередника.
 

5. Найбільший круїзний лайнер у світі

Вражаючий титул «Найбільшого круїзного лайнера у світі» отримав Symphony of the Seas круїзної компанії Royal Caribbean International. Цей чудовий корабель має 18 палуб, 2759 кают, 20 ресторанів, 24 басейну і парк з більш ніж 20 700 рослинами. Тут так само є бармени-роботи, Zip Line (майже тарзанка, тільки крутіше. Описати неможливо, потрібно спробувати!), каток і водна гірка висотою 28 метрів. Корабель, який дебютував в 2018 році, має довжину 362 метри - це майже 4 футбольних поля або трохи більше Ейфелевої вежі.
 

6. По частинах

Щоб мати достатньо місця для споруди, каюти круїзних кораблів будуються на об'єкті за межами майданчика, а потім транспортуються на верф і додаються на судно пізніше. Насправді, найчастіше як судно, так і каюти будуються окремими компаніями.
 

7. Врятувати рядового рибалку

Не дивуйтеся, якщо ваш круїзний корабель зупиниться, щоб допомогти нужденним рибалкам. Іноді судно може отримати сигнал лиха і намітить курс для цілої рятувальної місії; в інших випадках це просто допомога рибальській шлюпці, яка сіла на мілину. Але не турбуйтеся про необхідність брати участь - екіпаж корабля добре підготовлений до таких ситуацій.
 

8. «Окунь, Окунь, я Карась»

У членів екіпажу, як і у військових чи авіації, наприклад, є секретні кодові слова, які вони використовують для спілкування. Наприклад, «Альфа» - це невідкладна медична допомога, «Браво» - це пожежа, а «Кіло» - це прохання всіх співробітників повідомити про ситуацію на своїх аварійних постах, що відбувається у разі необхідної евакуації.
 

9. Memento Mori

Круїзні лайнери дійсно готові до будь-якої ситуації - навіть до смерті. Ось чому деякі круїзні лайнери забезпечені моргом, в якому можуть перебувати до трьох трупів. Якщо хтось помирає на борту, корабель буде утримувати тіло до тих пір, поки не прийде в порт, і будуть прийняті необхідні заходи.
 

10. На пятнадцять діб

Більшість великих круїзних лайнерів мають в'язницю, щоб утихомирювати недисциплінованих пасажирів. Пасажира тримають у в'язниці до тих пір, поки його не передадуть владі у найближчому порту.
 

11. Варені, омлет або смажені?

Якщо ви подумаєте про кількість сніданків, які подаються в середньому за круїз, неважко уявити, що споживаються тисячі яєць. Насправді, приблизно 250 000 яєць в тиждень їдять на середньостатистичному круїзному судні.
 

12. Слони, які тримають лайнер

Більшість круїзних суден уникають скидати якір, коли це можливо (якіри мають тенденцію руйнувати крихку підводну екосистему, іноді кораблі можуть залишатися на місці і без них), але вони все ще існують. Якіри круїзних лайнерів величезні і можуть важити до 9 300 кг - приблизно стільки ж, скільки чотири африканських лісових слони.
 

13. Де палуба 13?

Так як і у хмарочосах по всьому світу, які не мають 13-го поверху, круїзні лінії часто пропускають 13-ту палубу (а іноді і 13-ту каюту) через забобони. Ці забобони походять від історичного звичаю моряків не використовувати число 13, щоб зберегти удачу на вашому боці.
 

14. «Світ» коло ваших ніг

Круїзний лайнер «The World» - це ексклюзивне приватне житлове судно, яке плаває по всьому світу з 165 жителями. Люди живуть на борту корабля цілий рік, досліджуючи планету і насолоджуючись розкішним життям. Корабель пропонує студії, апартаменти з 1, 2 і 3 спальнями, а також кілька ресторанів, різні розваги і заходи на борту. Оце так життя!
 

15. Вперед у майбутнє!

Якщо ви думали, що ваш останній круїз був неймовірним, просто почекайте наступного. В недалекому майбутньому пасажирів круїзних лайнерів очікує багато футуристичних нововведень. Наприклад, доставка вашого багажу роботами; управління багатьма діями на борту одним простим мобільним додатком; електронні браслети, які можуть відстежувати кожен ваш рух; і, можливо, навіть корисні голограми персоналу, які приведуть вас до вашого столу або направлять до найближчого басейну.
 
Сподіваємося, ваш наступний круїзний відпочинок не буде таким як раніше з цими фактами на буксирі :)



Менеджер візового відділу
Олександр Попович
Поділитися:
Інші новини:
23.04.2024 20:57
Влада Венеції ввела обов`язковий збір за відвідування міста!
11.04.2024 21:16
Компанія провела церемонію різки сталі для свого третього корабля світового класу!
08.04.2024 21:59
Regent Seven Seas Cruises підняла планку розкоші на новий рівень зі своїми ексклюзивними каютами на кораблі Seven Seas Splendor.
Коментарі
Залиште свій коментар
Коментувати