Меню
Головна
Круїзи
Круїзні компанії
Напрямки
Авіаквитки
Тури
Регионы
Новини
Візи
Інформація
Агентам
Туристам
Про нас
Контакти
Акції та знижки
UKR
|
RUS
|
ENG
UKR
RUS
ENG
+38 044 337 82 01
+38 093 653 05 53
+38 066 653 05 53
+38 097 653 05 53

Підписка на розсилку

  Акції | ТОП Круїзи | Знижки

Головна > Новини > Багато пляжів світу відзначені блакитним прапором
Багато пляжів світу відзначені блакитним прапором04.05.2020 11:26

Багато пляжів світу відзначені блакитним прапором і дуже пишаються цією престижною премією. Але чи всі знають, що саме значить ця нагорода і чому всі прагнуть її отримати?


Блакитний прапор – це всесвітньо відомий екологічний знак, якому довіряють мільйони людей по всьому світу. Програма «Блакитний прапор» знаходиться під управлінням Фонду екологічної освіти (Foundation for Environmental Education) і має штаб-квартиру в Копенгагені, Данія. Щоб претендувати на цю престижну нагороду, необхідно дотримуватися і підтримувати ряд строгих стандартів якості води, безпеки і екологічності. Відзначимо, що перший пляж був нагороджений ще у 1985 році у Франції.

Для того, щоб той чи інший пляж нагородили премією «Блакитний прапор», необхідно, для початку, висунути свою кандидатуру. Далі фонд робить тривалу і детальну перевірку пляжу за всіма критеріями. Таких критеріїв – 33, і вони включають в себе наступні аспекти: якість води, екологія, безпека, інформаційність, сервіс, доступність, чистота і наявність спусків для людей з обмеженими можливостями. Така премія проходить раз на рік, і після нагородження, кожен пляж ретельно відслідковується фондом щодо дотримання всіх норм. У разі недотримання пляжем всіх необхідних важливих критеріїв, його позбавляють цього престижного звання.

У 2019 му році сертифікатом якості були відзначені 4560 пляжів в 45 країнах світу. Перед пляжним сезоном буде цікаво дізнатися, які ж країни лідирують, тим самим, спростити собі задачу при виборі країни для відпочинку в цьому році.

Лідером за кількістю екологічно чистих і безпечних пляжів стала Іспанія. Цікаво, що саме ця країна в 32-й раз поспіль, очолює рейтинг країн з найчистішими пляжами. Цілих 566 пляжів Іспанії отримали нагороду за чистоту морської води та інфраструктуру, відповідну екологічним та іншим вимогам. Згідно зі статистикою, майже кожен п'ятий іспанський пляж відповідає найвищим критеріям якості. Найбільше їх знаходиться в Валенсії (135), Каталонії (97) і Андалусії (79), трохи менше - на Балеарських островах (44) і на Канарських островах (43).

Греція також може похвалитися рекордною кількістю пляжів з нагородами, їх 478, і найбільша кількість нагороджених пляжів зосереджена в районі Халкідікі, а також на островах Родос, Крит і Корфу.

Туреччина в 2019 році випередила Францію та розташувалася на третьому місці з 453 нагородами. Ця країна показала найстрімкіше зростання числа блакитних прапорів за останні 10 років,а більшість кращих пляжів країни зосередилися на Анталійському узбережжі.

У п'ятірку лідерів також увійшли Франція з 393 зазначеними пляжами, які знаходяться в регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег; та Італія, яка пишається 385 нагородженими пляжами, які  розташовуються в регіоні Лігурії, Тоскані і Кампанії.

Важливо також відзначити, що 15 пляжів України теж удостоєні цим престижним екологічним сертифікатом, більшість з яких, зосереджені в Одеській області.
 


 

Менеджер відділу наземного обслуговування
Юлія Шутова

 

Поділитися:
Інші новини:
23.04.2024 20:57
Влада Венеції ввела обов`язковий збір за відвідування міста!
11.04.2024 21:16
Компанія провела церемонію різки сталі для свого третього корабля світового класу!
08.04.2024 21:59
Regent Seven Seas Cruises підняла планку розкоші на новий рівень зі своїми ексклюзивними каютами на кораблі Seven Seas Splendor.
Коментарі
Залиште свій коментар
Коментувати