Меню
Головна
Круїзи
Круїзні компанії
Напрямки
Авіаквитки
Тури
Регионы
Новини
Візи
Інформація
Агентам
Туристам
Про нас
Контакти
Акції та знижки
UKR
|
RUS
|
ENG
UKR
RUS
ENG
+38 044 337 82 01
+38 093 653 05 53
+38 066 653 05 53
+38 097 653 05 53

Підписка на розсилку

  Акції | ТОП Круїзи | Знижки

Головна > Новини > Те, що Ви могли не знати про туризм.
Те, що Ви могли не знати про туризм.07.05.2020 10:47

Всі ми з Вами любимо подорожувати, але чи знаємо ми все про туризм?

Туризм - це різноманіття країн, народів і культур. Кожен може знайти щось цікаве для себе подорожуючи. Тому сьогодні Ви може дізнатись декілька нових фактів про туризм чи перевірити на скільки добре Ви знаєте туризм.
 

1. Слово «турист» з'явилося ще в 1760 році і означало осіб, які подорожували на відпочинок.

2. Починаючи з 27 вересня 1980 року щорічно відзначається Міжнародний день туризму. Дата вибрана не випадково, в цей день в 1970 році був прийнятий Статут UNWTO.

3. Наукою доведено, що подорожі роблять нас здоровіше. Подорожі знижую стрес і зменшують ризик серцево-судинних захворювань, також подорожі мають ряд переваг. Вони варіюються від зміцнення наших відносин до того що можуть допомогти нам визначити, те ким ми є. Ще подорожі допомагають поліпшити навички розв'язання проблем і підвищити креативність.

4. Пари, які подорожують разом, стають ближчі один з одним. Пари, які подорожують разом, як правило, мають міцніші стосунки. Люди стають близькі, коли їм потрібно довіряти один одному в нових ситуаціях і обставинах.

5. Гроші, витрачені на подорожі, як і самі подорожі, з більшою ймовірністю принесуть тривале щастя ніж гроші, витрачені на матеріальні речі. Оскільки людина швидко звикає до матеріального, томущастя від покупки забудеться дуже швидко. А спогади від поїздки будуть радувати набагато більше і набагато довше.

6. Бажання подорожувати може бути закладено на генетичному рівні. Цей ген назвали «геном пристрасті до подорожей» і він пов'язаний з рівнем дофаміну в мозку що сприяє повішенню цікавості та занепокоєння.

7. Всі гроші, які туристи щодня кидають в римський фонтан Треві, збираються вночі і передаються в благодійні організації.

8. У маленькому містечку Італії можна знайти безкоштовний винний фонтан. Містечко Ортона знаходиться в кінці туристичної стежки, яка називається «Cammino di San Tommaso». Вино надає місцева виноробня - Dora Sarchese Vineyard. Фонтан доступний цілодобово для всіх охочих.

9. У Новій Гвінеї розмовляють приблизнона 850 мовах і це робить Нову Гвінею самим лінгвістично різноманітним місцем на планеті.

10. У Канаді знаходиться понад 2 млн. озер і це більше ніж в усьому світі. Приблизно 60% озер світу знаходяться в Канаді і це означає, що близько 9% території Канади покрито прісною водою.

11. Якщо Вам дуже подобається міст Золоті ворота в Сан-Франциско, і Ви б хотіли мати частинку моста у себе вдома то спеціально для Вас на офіційному сайті моста (www.goldengate.org) розміщена кольорова формула, яка використовується для досягнення цього помаранчевого відтінку. До речі, офіційно колір фарби називається - «міжнародний помаранчевий».

12. Якщо ви називаєте вежу парламенту Лондона вежею Біг Бен, Ви помиляєтеся. Згідно з веб-сайтом парламенту Великобританії (www.parliament.uk), вежа називається Годинникова, а з 2012 року офіційно називається — Вежа Єлизавети. А ось Біг Бен — це прізвисько для одного з найбільших дзвонів.

13. Чи знали Ви що на момент спорудження в 1923 році знак «Hollywood» був, всього-на-всього, рекламним щитом? Спочатку на знак було написано «Hollywoodland» і це була реклама елітної нерухомості в Лос-Анжелесі та планувалося що щит простоїть тільки рік. Але напис всім так сподобалася що через 80 років стоїть на тому ж місці і приваблює туристів з усього світу, які мріють про Голлівуд.

14. Найкоротша назва міста в світі. У Норвегії, є місто, яке відоме під назвою «А». Місто популярне серед туристів не тільки своїм незвичайним назвою, але завдяки чудовим засніжених місцевостях.

15. Найдовша назва у світі. Найдовшою назвою володіє пагорб близько Porangahau, в Новій Зеландії. І ця назва виглядає так: «Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu», місцеві жителі скорочують назву до Taumata. Кількість букв в назві варіюється від 83 до 92, але в будь-якому випадку назву внесено в Книгу рекордів Гіннесса. Якщо Вам цікаво що значить ця назва, то приблизний переклад буде таким:«Вершина пагорба, де Таматеа, чоловік з великими коліньми, котрий скочувався, забирався й проковтував гори, відомий як пожирач землі, грав на флейті для своєї коханої».
 



Менеджер візового відділу
Марія Ільєнко
Поділитися:
Інші новини:
20.03.2024 19:31
Компанія Seward публікує плани будівництва нового круїзного терміналу на Алясці.
23.02.2024 19:10
Довгоочікувані круїзи Канарськими островами вже в 2024-му році!
12.02.2024 21:50
Розписали для Вас місцезнаходження та маршрути всіх кораблів флоту компанії станом на 9 лютого 2024 року!
Коментарі
Залиште свій коментар
Коментувати