Меню
Головна
Круїзи
Круїзні компанії
Напрямки
Авіаквитки
Тури
Регионы
Новини
Візи
Інформація
Агентам
Туристам
Про нас
Контакти
Акції та знижки
UKR
|
RUS
|
ENG
UKR
RUS
ENG
+38 044 337 82 01
+38 093 653 05 53
+38 066 653 05 53
+38 097 653 05 53

Підписка на розсилку

  Акції | ТОП Круїзи | Знижки

Головна > Новини > Самі незвичайні і захоплюючі гори нашої планети!
Самі незвичайні і захоплюючі гори нашої планети!26.06.2020 11:27
Топ-7 найбільш незвичайних гір, що привертають увагу туристів!



Чжанцзяцзе, Китай


Національний парк Чжанцзяцзе, відомий як «Аватар парк», розташований на північному заході провінції Хунань в Китаї і є частиною величезного заповідника Улін'юань.
Юаньцзяцзе – найбільш мальовнича зона парку. У цій зоні розташовані Avatar Hallelujah Mountain (головна пам'ятка парку «гора Аватара», була перейменована на честь багатьом відомого фільму, її висота 1080 м), The First Bridge under Heaven («Міст через небо» природний міст між двома скелями, є свого роду єдиним в світі, унікальним природним витвором, на висоті 357 метрів він з'єднує піки двох скель. Його довжина – 50 метрів, ширина – 4 метри, товщина – 5 метрів. Це найвищий природний міст у світі) і Bailong Elevator (Скляний Ліфт Байлун – найвищий відкритий підйомник в світі, він доставляє туристів на вершину 330-метрового крутого схилу в самому центрі парку Чжанцзяцзе).
Найголовніша гордість цієї області – висота. Висота 1182 метрів дає можливість побачити знамениті гори в хмарах. Тут гори дійсно здаються в польоті.

 

Брайс Каньйон, США


Цей дивовижний каньйон є частиною однойменного Національного парку. Знаходиться він в південно-західній частині штату Юти. Брайс Каньон – це тисячі геологічних структур, сформованих багаторічної ерозією під впливом вітру, води і льоду. Багато скель мають химерні форми.
Незважаючи на назву, це не зовсім каньйон, а скоріше гігантський природний амфітеатр уздовж східного боку плато Паунтсаугант, створений ерозією. Брайс-Каньйон примітний своїми унікальними геологічними структурами, так званими худу. Червоні, оранжеві й білі кольори гірських порід представляють захоплююче видовище, особливо на сході чи заході сонця.

 

Схил Койот Бют, штат Арізона, США


Ці гори знаходяться на кордоні між штатом Арізона і Юта. Схил Койот Бют – це хвилеподібний піщаник і одна з найпопулярніших природних пам'яток плато Колорадо. Він почав формуватися майже двісті мільйонів років тому, за часів юрського періоду. Оранжево-червоні дюни, складаються з м'якого пісковика, завдяки високому вмісту кальцію в грунті, вони уплотнились, а дощі і вітри створили плавні криві, утворивши природні закручені спіралі. На північній ділянці схилу, де знаходиться «Хвиля» – дугоподібна западина, рельєфні вигини якої нагадують руху вітру, можна спостерігати найдраматичніші ландшафти.

 

Цинги де Бемараха, Мадагаскар


Цинги де Бемараха – дивні гори, що нагадують ліс. Заповідник, розташований приблизно в 80 кілометрах від західного узбережжя Мадагаскару. Велика частина цих гір є гряди зубців з вапняку, на мові малагасійців вони називаються «цинги» («ходити навшпиньки»). Гори цинги де Бемараха виникли в результаті ерозії, під впливом кислотних дощів і води, яка протягом багатьох століть розчиняла крейдяні пласти. Згодом це призвело до утворення 30-метрових голок вапняку.
Ці гори також називають «кам'яний ліс». Цинги де Бемараха майже непрохідні лабіринти, їх вершини розташовані близько одни до одного і для людини це непрохідна місцевість. А ось лемури бігають тут спокійно.
У цинги-де-Бемараха живе багато рідкісних тварин, які знаходяться під загрозою зникнення. У «кам'яного лісу» беруть початок джерела, які постачають воду більшості прилеглих територій.
 

Кам'яна хвиля, Австралія


У Західній Австралії знаходиться незвичайна скеля з поетичною назвою Кам'яна хвиля, при погляді на яку складно і припустити, що таке формування може існувати на Землі. Своєю назвою скеля зобов'язана незвичайній формі, вона дійсно нагадує величезну морську хвилю, застиглу, перед тим як обрушитися на берег.
Сама Кам'яна Хвиля – це гранітне утворення, науковці вважають, що свій нинішній вигляд вона набула 60 мільйонів років тому в результаті хімічного вивітрювання і подальшого переміщення м'яких гранітних порід дощової ерозією. Протягом дня колір скелі змінюється в залежності від навколишнього освітлення, і це захоплююче видовище приваблює сюди тисячі туристів.
 

Кольорові гори Китаю (Рожева хмара)


У китайську провінцію Ганьсу туристи з'їжджаються з усього світу. Головна місцева визначна пам'ятка – ландшафт Денксія (Рожева хмара). Саме під такою назвою кольорові гори Китаю відомі в усьому світі. Формування цієї краси почалося багато мільйонів років тому в результаті накопичення великої кількості пісковика і інших мінеральних відкладень. Повітря і вода сприяли повільному окисленню гірських порід. Це і стало причиною такого незвичайного різнобарв’я.
Ландшафт Денксія продовжує привертати до себе тисячі туристів, охочих подивитися на щось неймовірно-дивовижне. Щось подібне є і в інших куточках Землі, але ніде немає такої, як тут, феєрії яскравих різноманітних фарб, а особливо подібного їх поєднання. Особливо вражаюче виглядають Кольорові гори на сонці – червонуватий піщаник грає під сонячними відблисками, а особлива форма малюнків схожа на морські хвилі.
Геологи давно пояснили незвичайність кольору цих гір: справа в реакції червоного пісковика з осадовими породами протягом 24 мільйонів років.
Тисячі туристів, що приїжджають з найвіддаленіших куточків земної кулі, щорічно залишаються в захваті від цього дивовижного природного витвору. Формування Кольорових гір, хоча і повільно, але триває досі, так що наші далекі нащадки побачать їх вже іншими.

 

Метеори, Греція


Метеори – це скелі, що складаються з суміші пісковика і уламкової гірської породи, вони досягають у висоту 600 м над рівнем моря, знаходяться в горах Фессалії на півночі Греції. На вершині цих скель побудовані монастирі, які відомі з X століття, водночас з Афоном, як один із центрів православного чернецтва в Греції. 
Монастирі Метеори є одними з найяскравіших пам'яток Греції. Свою назву це місце отримало від грец. «Метеора» (Μετέωρα), що буквально означає «висить у повітрі», що прекрасно описує ці шість чудових грецьких православних монастирів.
Метеори, що представляють собою найбільший монастирський комплекс, є надзвичайно унікальний чудом світу на планеті Земля і в Греції зокрема – ці рукотворні споруди прославилися своїм незвичайним розташуванням на вершинах скель.

Найактуальніші туристичні новини та акції:
 
     
Консультація з приводу будь-яких питань:
 
+38 044 337 84 01
+38 093 653 05 53
+38 066 653 05 53
+38 097 653 05 53
Email: info@4gates.com.ua



Менеджер відділу наземного обслуговування
Юлія Шутова
 
 
 
 
 
 
Поділитися:
Інші новини:
28.03.2024 20:12
У рамках навколосвітнього круїзу компанії у 2024 році MSC Poesia дебютувала на водному шляху Бразилії.
20.03.2024 19:31
Компанія Seward публікує плани будівництва нового круїзного терміналу на Алясці.
23.02.2024 19:10
Довгоочікувані круїзи Канарськими островами вже в 2024-му році!
Коментарі
Залиште свій коментар
Коментувати