Меню
Головна
Круїзи
Круїзні компанії
Напрямки
Авіаквитки
Тури
Регионы
Новини
Візи
Інформація
Агентам
Туристам
Про нас
Контакти
Акції та знижки
UKR
|
RUS
|
ENG
UKR
RUS
ENG
+38 044 337 82 01
+38 093 653 05 53
+38 066 653 05 53
+38 097 653 05 53

Підписка на розсилку

  Акції | ТОП Круїзи | Знижки

Головна > Новини > Коронавірус - кінець світу або як ЗМІ ловлять хайп на Ваших страхах.
Коронавірус - кінець світу або як ЗМІ ловлять хайп на Ваших страхах.24.02.2020 15:21

Шановні читачі, я не лікар, як і більшість із вас. Але я уважна людина, яка намагається аналізувати інформацію, а не вірити більшості ЗМІ, які будуть публікувати будь-які новини аби залучити більше читачів на хайп.


Для початку, хотілося б відповісти на кілька запитань які, на мою думку, можуть у Вас відразу ж з'явиться:
 

1. Чому ця стаття на сайті туристичного оператора.

Чесна відповідь: Ви і самі розумієте, що діяльність будь-якої компанії залежить від подорожей, а паніка може вплинути на рішення людей насолоджуватися життям і заслуженим відпочинком або сидіти вдома в квартирі. Чому в квартирі? Тому що віруси є скрізь і в Україні досить багато їх уже зараз. І так, від них гине багато людей, набагато більше ніж від китайського вірусу.
 

2. Навіщо мені це читати, якщо текст написаний навіть не доктором або вірусологом?

Чесна відповідь: Так і є. Ні я, ні співробітники нашої компанії не є докторами. Але, вся інформація давно вже є в офіційних джерелах багатьох лабораторій і медичних установ, а також в тих же ЗМІ. Її просто потрібно розділити на «плітки» і новини, а далі проаналізувати і зробити правильні висновки. У цій статті я буду давати посилання на ці джерела.
 

3. В Україні немає випадків захворювання, а в багатьох інших країнах є.

Дійсно ми бачимо на карті, що не тільки в країнах Азії зафіксовано випадки коронавірусу, але і в Європі, Південній Америці, Північній Америці, Австралії та Африці (Єгипті). Наскільки я знаю, в Україні просто немає тестів на перевірку даного вірусу. А вимірювання температури - це, м'яко кажучи, сумнівний вид перевірки. Детальніше це питання ми розглянемо в цій статті.
 

Звичайно ж, я не можу передбачити всі питання, але радий буду на них відповісти.

Хотілося б почати зі статистики станом на 24.02.2020:

По коронавірусу:

 

Всього: Заражені: 79700 чол .; фатальний наслідок: 2626 чол .; Відсоток фатальних наслідків: 3,3%


У Китаї: Заражені: 77345 чол .; фатальний наслідок: 2593 чол .; Відсоток фатальних наслідків: 3,4%


У всьому світі (крім Китаю): Заражені 2355 чол .; фат-ний наслідок: 33 чол .; Відсоток фатальних наслідків: 1,4%

З них:

У Сполучених Штатах Америки: Заражені: 35 чол .; фатальний наслідок: 0 чол .; Відсоток фатальних наслідків: 0%


В Італії:Заражені: 212 чол .; фатальний наслідок: 4 чол .; Відсоток фатальних наслідків: 1,9%


В Україні - не зафіксовано

 *Інформація із постійними оновленнями за ПОСИЛАННЯМ

 
Через захворювання грипу у цьому зимовому сезоні тільки в США:

9,7 мільйони випадків захворювання на грип,

87 000 випадків госпіталізації

4800 випадків фатальних наслідків,

При цьому було вакциновано 170 мільйонів чоловік!

Зважаючи на те, що по коронавірусу йде облік лише госпіталізованих, то порівнюємо тільки госпіталізованих людей в США.

Співвідношення госпіталізованих і фат-них наслідківв = 5,6%.

*Інформація із постійними оновленнями за посиланням 1и 2

* На жаль, в Україні така статистика не ведеться



Также немного статистических данных ВООЗ по другим заболеваниям во всем мире:
Рівень смертності від лихоманки Ебола - 40%,
Від близькосхідного синдрому MERS- 35%,
SARS – 10%,
Дифтерії - 5% (а серед дітей дошкільного віку - 20%).

Що вдалося знайти за статистичними даними в Україні:
За 4 тижні 2020 року зареєстровано 10920 хворих на грип та ГРВІ (за попередній тиждень - 9176), зростання склало - 19,0%.
* Про смертність інформація замовчується ...
Ось де справжній привід для тривоги. А спираючись на рівень медицини в США і в Україні, ми можемо тільки здогадуватися про відсоток фатальних наслідків. Не кажучи вже про епідемію кору в нашій країні.

Джерело Державна установа "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" – сторінка в Facebook
 
Чітку статистику ми бачимо. Але що ж ми чуємо і читаємо у ЗМІ? В основному, це гучні заголовки, мета яких одна - кожен, хто побачив заголовок повинен перейти прочитати статтю для збільшення відвідування і рейтингу. Враховуючи, що одне з головних людських почуттів, які впливають на його вибір - це страх, відповідно потрібно і публікувати максимально страшні заголовки, щоб читач з жахом і думкою«що там ще», «ми всі помремо» і тому подібне, заходив на статтю або максимально довго слухав / дивився новину. Тому, навколо ми бачимо стільки неадекватних формулювань заголовківта залякувань. Є ресурси, які розвіюють багато «міфів» і дають дуже правильну інформацію. Одиніз них відео доктора Комаровського, на яке я випадково натрапив 06.02.2020 на ютубі (Відео тут).

Приклад:
Прийшовши на роботу,  мені всіспівробітники говорять: в Італії все! Закривають міста! У людей паніка.

Ось і я почав досліджуватице питання. Як і більшість користувачів всесвітньої мережі, насамперед заходжу в «його величність google» і дивимося, що нам видають у новинах:



Переходжу на статтю  «Коронавирус в Италии привел к четвертой смерти ...»
«від коронавірусу помер 84-річний чоловік. Таким чином, число смертей від коронавірусу в Італії збільшилася до чотирьох: у всіх випадках це літні люди із раніше загостреною загальною клінічною картиною. »

Всі заражені в Італії проживають в маленьких містечках, і на даний момент з'ясовується яким чином вони могли захворіти вірусом. Для максимальної безпеки ці містечка були закриті, а жителі проходять ретельну перевірку. Такі заходи дозволять усунути поширення вірусу і нові зараження.

Також, як і неодноразово повідомлялося, що до фатального наслідку приводять тільки рідкісні випадки, захворювань людей похилого віку з хронічними захворюваннями певних напрямків і в деяких випадках у людей середнього віку з дуже серйозними хронічними захворюваннями.

- Під час написання цього тексту, також мені передзвонив турист і повідомив, що планували сім'єю летіти до Італії, але через новини виберуть північну Європу для подорожі. Ми поспілкувалися, було приємно зрозуміти, що наш турист сприймає це все також як хайп навколо новин і розуміє всю ситуацію. Але, на жаль, змушений змінити свої плани, і для «перестраховки» вибрати інший напрямок.

Також всі чули ситуацію з Diamond Princess, яка привела до ще більшого контролю пасажирів, при реєстрації на борт всіх круїзних компаній без винятку. Більш точно розглянемо на прикладі офіційного листа від круїзної компанії Royal Caribbean International:
 

Дорогі гості,
 
Ми з нетерпінням чекаємо можливості вітати Вас на борту! Перш ніж ви відправитесь у свій круїз, ми хочемо поділитися з вами важливою інформацією.
 
Протягом останніх декількох тижнів ми ретельно відстежували глобальні події, пов'язані з коронавірусів (COVID-19). Ми повністю зосереджені на захисті здоров'я і безпеки наших гостей і членів команди, а також на відвідуваних нами портах.
Ми вирішили внести зміни в наші правила щодо поїздок відповідно до рекомендацій Центру з контролю за захворюваннями США, Всесвітньої організації охорони здоров'я та інших органів громадської охорони здоров'я по всьому світу, і ми хотіли переконатися, що ви були проінформовані.
 
До подальших повідомлень, всі лайнери у флоті Royal Caribbean Cruises Ltd. використовуватимуть такі протоколи перевірки здоров'я:
 
1. Незалежно від національності, ми будемо відмовляти в посадці на борт:
а. Будь-якому гостю, який подорожував в, з або через материковий Китай, Гонконг або Макао в останні 15 днів.
б. Будь-якому гостю, який мав контакт з ким-небудь з материкового Китаю, Гонконгу,
Макао за останні 15 днів на відстані 2 метрів.
 
2. Також будуть обов'язково проведені спеціалізовані медичні огляди:
а. Гостям, які подорожували з, в або через Іран, Японію, Сінгапур, Південну Корею і Таїланд за останні 15 днів.
б. Гостям, які не впевнені контактували вони з людьми, які подорожували з, в або через континентальний Китай, Гонконг або Макао за останні 15 днів.
с. Гості, які при посадці повідомляють про погане самопочуття або демонструють симптоми, що нагадують грип.
 
Гостям з ознаками лихоманки і незадовільними аналізами буде відмовлено у посадці на борт. Всі гості, яким відмовлено в посадці через дані обмеження, отримають повне повернення коштів.
Ми шкодуємо, що повинні зробити це. Однак, ці запобіжні заходи допоможуть уникнути поширення цього вірусу і захистять гостей і команду. Ми дуже серйозно ставимося до цього і несемо відповідальність за підтримання безпечного і здорового навколишнього середовища на наших лайнерах, а також в портах, які ми відвідуємо.
 
Якщо ви або хто-небудь у вашій каюті не відповідає нашим оновленими правилами щодо поїздок, будь ласка, негайно зв'яжіться з вашим консультантом з подорожей або зв'яжіться з нами або відвідайте веб-сайт www.RoyalCaribbean.com/contactus, щоб дізнатися номер телефону місцевого офісу Royal Caribbean International.
 
На борту наших кораблів ми продовжуємо робити численні активні кроки для підтримки високих стандартів здоров'я. Це включає:
• Ретельну дезінфекцію терміналу круїзного судна до і після кожного круїзу,
• Спеціальну дезінфекціб зон інтенсивного руху на борту кілька разів на день,
• Додавання додаткового медичного персоналу на кожен рейс,
• Надання безкоштовних консультацій з медичними експертами для всіх гостей і членів екіпажу,
• Крім того, капітан буде робити два щоденних оголошення під час вашого круїзу, нагадуючи кожному про те, як залишатися здоровим на борту.
 
І ви теж можете внести свій внесок! Ось кілька важливих порад, які допоможуть вам зберегти здоров'я і запобігти застуді та грипу - як на борту, так і на суші:
• Після відвідування туалету і перед будь-якою їжею, ретельно мийте руки з милом і теплою водою протягом не менше 20 секунд.
• Якщо ви чхаєте, закрийте ніс і рот серветкою (або рукавом). Уникайте чхання або кашлю в руки або не закриваючи ніс і рот.
• Використовуйте дезінфікуючий засіб для рук якнайчастіше. Ретельно втирайте гель між пальцями, поки ваші руки не висохнуть.
 
І пам'ятайте, якщо ви відчуваєте себе погано, перебуваючи на борту, обов'язково негайно відвідайте наш медичний заклад для безкоштовного обстеження. Наші бортові лікарі і медсестри завжди готові допомогти. Ваша безпека і благополуччя завжди є нашими головними пріоритетами, але ми також хочемо, щоб ви прекрасно провели час. Будьте здорові, будьте щасливі!
 
І нарешті, якщо нам потрібно буде внести будь-які зміни в наше недавно введене положення про поїздки, ми негайно повідомимо вам і вашому консультанту з подорожей. Спасибі за ваше розуміння і співпрацю.
 
З повагою,
Аврора Ера-Родрігес
Віце-Президент по роботі з гостями | Royal Caribbean International 
 

Звичайно ж новостей багато, і можна нескінченно писати про дану ситуацію, але головне це висновки:
1. Як і в більшості випадків, незалежно від коронавірусу, ми не рекомендуємо подорожувати туристам із серйозними хронічними захворюваннями. Це буде складно для вас і ваших супутників. Але з огляду на ситуацію не рекомендуємо, особливо подорожувати громадянам старше 70 років, що мають захворювання, особливо пов'язані із дихальною системою.
2. Всегда следите за своей гигиеной, независимо от новостей, которые нас окружают. Заболеваний намного больше чем мы думаем, а без соблюдения правил гигиены мы подвергаем себя и окружающих этим и другим заболеваниям.
3. Аналізуйте всю інформацію і звертайтеся до офіційних джерел до фахівців.
4. Якщо ви будете дотримуватися всього вище написаного і рекомендацій сімейного лікаря, то з Вашим здоров'ям завжди буде все добре. А вашому заслуженому відпочинку ніхто не зашкодить, адже звертаючись в туристичну компанію за вибором подорожі Ви повинні розуміти, що для менеджера, який Вам підбирає тур найважливіше Ваше здоров'я і максимально позитивний відпочинок у всіх сенсах цього слова!
 

Бажаємо Вам міцного здоров'я та найяскравіших подорожей!
З повагою Плохотнюк Микола і весь колектив компанії Фор Гейтс Україна.

 

Поділитися:
Інші новини:
23.04.2024 20:57
Влада Венеції ввела обов`язковий збір за відвідування міста!
11.04.2024 21:16
Компанія провела церемонію різки сталі для свого третього корабля світового класу!
08.04.2024 21:59
Regent Seven Seas Cruises підняла планку розкоші на новий рівень зі своїми ексклюзивними каютами на кораблі Seven Seas Splendor.
Коментарі
Залиште свій коментар
Коментувати